top of page

Heal-tea 2022!

10 goeie redenen om nu thee te drinken

Champagne, wijn, buffet, raclette, fondue, kaasschotel, dessert, pralines,... Het is heel moeilijk om tijdens de feestmaanden niet te zondigen van al dit lekkers. Gevolg: opgezwollen buik, enkele kilo's meer, slechter slapen, meer moe, last van de darmen, hoofdpijn,...


Geen paniek! Met dagelijks enkele kopjes groene thee te drinken zorg je ervoor dat je lichaam deze afvalstoffen vlotter kan afvoeren en je weer in balans komt. Groene thee is anti-oxiderend, geeft energie en versnelt je metabolisme.


Hoe zetten we een lekker kopje groene thee? Groene thee zet je op 80 à 85 graden en laat je ongeveer 2 minuten trekken. Snel, lekker en heel gezond.


Een leuke tip: Combineer thee eens bij de maaltijd. Hierbij geef ik je graag enkele tips. Geen regeltjes, want daar hou ik niet van, maar een houvast om ergens mee te beginnen.


Een gerecht waar witte wijn bijpast, daarbij kan een frisse groene thee, zoals een kukicha, een sencha of een Lung Ching. Een gerecht waar rode wijn bijpast, daarbij kan een zwarte thee gecombineerd worden, zoals een Darjeeling, Earl Grey, Ceylon of Assam.


Zoet en zuur gaan goed samen. Er bestaat niet voor niks zoetzure saus!


Witte thee kan perfect geserveerd worden bij lichte groente salades, komkommersalade, lichte visgerechten, ei-gerechten of rijstgerechten. Witte thee kan ook tussen de gerechten geserveerd worden omdat deze de mond ontvet en reinigt.


Door het combineren van thee met gerechten kan je je diner omtoveren tot een culinaire ervaring, je hoeft geen kenner te zijn, je smaakpapillen doen het werk! Het doel van de thee met de gerechten, is zowel de smaak van de thee, als het gerecht te benadrukken, maar het is ook mogelijk geheel nieuwe smaken creëren.

Serveer niet in mokken maar in kleine wijnglazen.

Zo leuk om te doen!

Je kan er zoveel van drinken als je wil zonder dronken te worden. En het bevordert de spijsvertering.


Wees creatief maar vooral geniet ervan!


Life is like a cup of tea, it’s all in how you make it…

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page